Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да го разглеждате, Вие се съгласявате с тяхното използване. За повече информация, моля, натиснете тук.
Компютри, монитори, лаптопи втора употреба на едро и дребно
МАR vs RRP

Основни разлики между Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) и Microsoft Registered Refurbisher Program (RRP)

 

MAR

RRP

 

MAR е програма за големи фирми за обновена компютърна техника, които реализират минимум 20 000 лицензирани единици за 1 година. Тези фирми притежават строг стандартизиран процес по обновяване на компютри, лаптопи и сървъри и ги предлагат заедно с предварително инсталирана операционна система от Microsoft и антивирусен софтуер Windows Defender, доставяйки един цялостен обновен продукт на много добра цена. В сравнение с RRP програмата по MAR се предлагат много повече продукти и съществува по-голямо разнообразие откъм езичност на операционните системи. Като официален представител на Microsoft MAR компаниите работят директно с Microsoft и COA стикерите са брандирани с уникална абревиатура на MAR партньора и притежават ключ за активация (Product Key), изписан на самия стикер.

По програмата MAR са налични 2 вида лицензи:

  • Комерсиални – предназначени  за корпоративния сектор и за домашно ползване
  • Некомерсиални (Non Profit) – предназначени за дружества с идеална цел, неправителствени организации, сферата на образованието, благотворителни фондации и т.н.

 

MAR COA стикери за Windows 10 Home на ИТР България

COA Sticker

MAR COA стикери за Windows10 Pro на ИТР България


COA Sticker

 

RRP е програма за малки и средни фирми за обновена компютърна техника, които желаят да предлагат своята обновена техника заедно с предварително инсталирана операционна система от Microsoft. По RRP програмата продуктите са силно ограничени (напр. не се предлага MS Office, Windows Server и т.н). Липсват и варианти за избор на езика на операционната система. За България Windows по тази програма е наличен единствено на английски език. За разлика от MAR тези фирми не работят директно с Microsoft, a получават своите лицензи от официалните партньори на Microsoft за съответната държава. При тази програма COA стикерите не са брандирани и ключът за активация се предоставя на отделен документ.

И по програмата RRP са налични 2 вида лицензи:

  • Комерсиални – предназначени  за корпоративния сектор и за домашно ползване
  • Некомерсиални (Non Profit) – предназначени за дружества с идеална цел, неправителствени организации, сферата на образованието, благотворителни фондации и т.н.

 

Coa Sticker ITR

RRP COA стикер за Windows 7 Professional (липсва ключ за активация. Той се предоставя на отделен документ.)

 

 

BG | EN