Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да го разглеждате, Вие се съгласявате с тяхното използване. За повече информация, моля, натиснете тук.
Компютри, монитори, лаптопи втора употреба на едро и дребно
Windows Defender

 

Windows Defender

 

 

Windows Defender е включен в Windows и защитава компютъра от злонамерен софтуер (опасен софтуер). Злонамереният софтуер се състои от вируси, шпиониращ софтуер и друг потенциално нежелан софтуер. Злонамереният софтуер може да зарази компютъра без вашето знание: може да се инсталира от имейл съобщение, когато се свързвате с интернет, или когато инсталирате приложения от USB флаш устройство, компактдиск, DVD диск или други сменяеми носители. Някои типове злонамерен софтуер може също така да са програмирани да се стартират в неочакван момент, а не само когато се инсталират.

Windows Defender предпазва компютъра от заразяване със злонамерен софтуер по два начина:

  • Предоставя защита в реално време. Windows Defender ви уведомява, когато злонамерен софтуер опита да се инсталира или стартира на компютъра. Също така ви уведомява и когато приложения се опитат да променят важни настройки.
  • Предоставя възможности за сканиране по всяко време. Периодично Windows Defender автоматично сканира компютъра за инсталиран злонамерен софтуер, а и вие можете да стартирате сканиране, когато пожелаете. Windows Defender автоматично поставя под карантина или премахва всичко, което е открито по време на сканирането.

Когато използвате Windows Defender, е важно да разполагате с най-новите дефиниции. Дефинициите са файлове с постоянно допълващи се данни за потенциални софтуерни заплахи. Windows Defender използва дефиниции за откриване на злонамерен софтуер и за да ви уведоми за потенциалните рискове.

За да поддържа дефинициите актуални, Windows Defender проверява онлайн за актуализирани дефиниции, преди да сканира компютъра. Можете да използвате Windows Update за автоматично изтегляне и инсталиране на новите дефиниции още при издаването им.

 

 

BG | EN